LOMMA | Tullhustorget 1, Butik

Ort: LOMMA
Område: LOMMA
Adress: Tullhustorget 1
Lokaltyp: Butik
Storlek: 485 m²

Per Nordström
[email protected]

0708-95 40 52

Beskrivning

Nu ges en unik möjlighet att förvärva bolaget Tullhustorget AB, som äger fastigheten Lomma 25:18, adress Tullhustorget 1 med ett förstklassigt läge närmast havet i populära Lomma hamn!

Detta är en förvaltningsfastighet på Lommas i särklass bästa och mest eftertraktade läge. Fastigheten har ett ypperligt exponeringsläge för verksamhet, om somrarna passerar ett stort antal badgäster denna fastighet och det är en välbekant byggnad för många. Fastigheten består av en restauranglokal, en kontorslokal samt arrende av en separat kioskbyggnad och har idag tre hyresgäster. I restauranglokalen hyser restaurang The Place (f.d. Landgång). Kioskbyggnaden ägs av fastighetsägaren, medan marken den är belägen på arrenderas av Lomma Kommun. Kontorslokalen disponeras idag av säljaren för dennes egen verksamhet. Säljaren är öppen för att hyra kontorslokalen under en kortare period, alternativt att lämna den beroende på köparens önskemål.

Lokalen är dimensionerad för att konverteras till bostad, dessutom utrustad med en egen stor terrass om ca 70 kvm. En bostadskonvertering är fullt möjlig att
genomföra enligt gällande detaljplan. Bygglov har beviljats (men är utgånget) för att bebygga fastigheten med ytterligare våningsplan, i enlighet med gällande detaljplan. Ett bygglov beviljades 2014 gällande påbyggnad med 1,5 våningsplan över befintlig byggnad. Denna byggrätt avsåg bostadsändamål med en yta om ca 180 kvm BTA. 2016 beviljades ännu ett bygglov, med ett nytt våningsplan för bostadsändamål om ca 120 kvm BTA. Uppgifter enligt säljare.

Till fastigheten hör rätten att nyttja 11 parkeringsplatser belägna på kvartersmark. Fastighet i Lomma på enastående läge allra närmast havet och med utsikt över marinan, Malmö, Öresund och vid klart väder även Köpenhamn! Byggnaden är uppförd i två plan med källare med en total area om ca 470
kvm. Restaurangen hyr entréplan med en större veranda på 135 kvm vilket är en inbjudande uteservering (vilken har ett speciellt arrende för att nyttja marken) samt källaren med konferensutrymmen, personalutrymmen/omklädning och wc. Kontorslokalen på andra våningsplanet har en yta om ca 120 kvm och har en större altan om ca 70 kvm i söder-/västerläge. Kioskbyggnaden är belägen på Tullhustorget vid stranden och piren med en yta om ca 15 kvm. Byggnaden är belägen på arrenderad mark.

Byggnaden är uppförd 2009 för restaurangverksamhet på entréplan och kontor på andra våningen. Grunden är betong med källare och stomme av stål och betong. Bjälklag av betong. Byggnadens fasad är av träpanel och betong samt pappbelagt tak. Uppvärmning sker via golvvärme genom fjärrvärme i de olika lokalerna. Byggnaden har från- och tilluft med återvinning samt köksventilation från köket. Fönsterpartier av aluminium med isolerglas. Varuhiss finns från källarplan till entréplan, denna lyfter 400 kg samt en plattformhiss från källarplan till andra våningen. På entréplan finns en större terrass (på arrende) i väster- och söderläge tillhörande restauranglokalen samt även en stor terrass i samma väderstreck för kontorslokalen på andra våningen. Sistnämnda har klinkergolv och glasräcke. Fastigheten är ansluten till kommunalt vatten och avlopp.

Kontakta mäklaren för att erhålla försäljningsprospekt med mer information!Intresseanmälan

Jag godkänner att den information jag fyllt i formuläret och min sökning ovan lagras och kan bearbetas av Relier